Voor woningen en utiliteitsgebouwen groter 50 mē dient in veel gevallen een energieprestatierapport te worden opgesteld. Dit energielabel drukt uit hoe energiezuinig een gebouw is en welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. De energielabelklasse wordt bepaald op basis van het primair fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar.
Hoe minder fossiele energie een gebouw gebruikt, hoe beter het energielabel. Hierbij is energielabel G het slechtste energielabel en A+++++ het beste.
Vanaf 1 januari 2021 is men verplicht een energierapportage op te stellen bij aanvraag van een nieuwe omgevingsvergunning, oplevering van nieuwbouw en bij verhuur of verkoop van bestaande bouw.
Daarnaast is er een verplichting voor kantoren groter dan 100 mē om vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C te hebben.
Afhankelijk van de situatie wordt voor het opstellen van het energieprestatierapport een basisopname of detailopname toegepast. Snoeren Bouwmanagement biedt beide opnamemethodieken aan.
Het energieprestatierapport voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw wordt opgesteld conform de bepalingsmethode NTA 8800.
Snoeren Bouwmanagement B.V. beschikt over eigen Cito-gecertificeerde adviseurs energieprestatieadvies voor de woningbouw (EPA-W) en utiliteitsbouw (EPA-U). Deze staan u graag te woord met advies of een energielabel voor uw situatie nodig is. Ook geven zij u graag een offerte op maat voor uw woning of utiliteitsgebouw.
|